Πως να επιλέξετε πάροχο φιλοξενίας

Πως να επιλέξετε πάροχο φιλοξενίας

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας δεν είναι μια απλή υπόθεση για να την αφήσετε σε όποια χέρια νομίζετε ότι είναι κατάλληλα. Η ιστοσελίδα σας είναι η βιτρίνα της επιχείρησής σας – η εικόνα που αποκομίζουν οι πελάτες σας για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας. Σκεφτείτε να προσπαθούν να μπούνε στην ιστοσελίδα σας και αυτή να είναι offline.. Χάσατε τους πελάτες!

Το web hosting της ιστοσελίδας σας και κατά συνέπεια της επιχείρησής σας πρέπει να αποτελέσει ένα κύριο λόγο σκέψης για εσάς. Δεν πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στην πρώτη εταιρεία που θα βρείτε ούτε στην εταιρεία που σας τράβηξε με τις φθηνότερες τιμές και τις μεγάλες προσφορές. Συνήθως το φθηνό βγαίνει πιο ακριβό και έτσι και στο web hosting, τα φθηνά πακέτα καταλήγουν στο τέλος να έχουνε κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην εταιρεία και το image απ’οτι ένα ακριβότερο και σοβαρότερο πακέτο φιλοξενίας.

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε έναν πάροχο φιλοξενίας:

Στην επιλογή του web hosting παρόχου σας θα πρέπει να λάβετε υπόψην αρκετά κριτήρια. Τα βασικότερα είναι:

Τοποθεσία servers

Που έχει η εταιρεία τους σερβερς της; Είναι στην Ελλάδα ή σε κάποιο άλλο datacenter Ευρωπαϊκό; Μήπως είναι εκτός Ευρώπης; Εαν οι σερβερς είναι εκτός Ευρώπης θα αντιμετωπίζετε θέματα ταχύτητας και υψηλού χρόνου απόκρισης. Ειδικά εαν το πελατολόγιό σας είναι εντός Ελλάδος, καλό θα ήταν οι σερβερς να ήταν εντός της Ευρωπαϊκής επικράτειας.

Υποστήριξη

Τι υποστήριξη προσφέρει η εταιρεία; Διαθέτει 24ωρο support team ; Είναι διαθέσιμη η 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη; Σε πόση ώρα απαντάνε στα emails; Σ’αυτά τα ερωτήματα μπορείτε να βρείτε απαντήσεις μέσα από review sites ή από forums όπου οι πελάτες καταθέτουν τις απόψεις τους γύρω από τις εταιρείες που έχουν συνεργαστεί

Προσφερόμενες υπηρεσίες

Τι υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία; Μπορεί να με καλύψει κι αλλού εκτός από το web hosting ; Μπορεί να μου κατοχυρώσει και να διαχειρίζεται τα domain μου;
Καλό θα ήταν μια μόνο εταιρεία και ένας πάροχος να διαχειρίζονται την πλήρη παρουσία σας στο διαδίκτυο. Έτσι μια εταιρεία θα διαχειρίζεται τον λογαριασμό web hosting, τα domains σας,κτλ.

Τιμές

Η τιμή στα πακέτα φιλοξενίας είναι αρκετά προσιτή. Μην πέσετε στην παγίδα του απεριόριστου – π.χ. πακέτα φιλοξενίας με απεριόριστο δίσκο. Αγοράστε τα πακέτα που είναι ακριβώς στις ανάγκες σας.

Προοπτικές

Μπορεί να καλύψει τις μελλοντικές σας προοπτικές ο πάροχος που επιλέξατε; Θα μπορείτε να μεταβείτε σε έναν dedicated server αν οι ανάγκες το ζητήσουν; Μπορεί να σας υποστηρίξει ο πάροχός σας; Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να δείτε και να απαντήσετε, πριν την επιλογή του web hosting συνεργάτη σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *