Πως να επιλέξετε πάροχο φιλοξενίας

Πως να επιλέξετε πάροχο φιλοξενίας

Η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας δεν είναι μια απλή υπόθεση για να την αφήσετε σε όποια χέρια νομίζετε ότι είναι κατάλληλα. Η ιστοσελίδα σας είναι η βιτρίνα της επιχείρησής σας – η εικόνα που αποκομίζουν οι πελάτες σας για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας. Σκεφτείτε να προσπαθούν να μπούνε στην ιστοσελίδα σας και αυτή να είναι offline.. Χάσατε τους πελάτες!

Το web hosting της ιστοσελίδας σας και κατά συνέπεια της επιχείρησής σας πρέπει να αποτελέσει ένα κύριο λόγο σκέψης για εσάς. Δεν πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό στην πρώτη εταιρεία που θα βρείτε ούτε στην εταιρεία που σας τράβηξε με τις φθηνότερες τιμές και τις μεγάλες προσφορές. Συνήθως το φθηνό βγαίνει πιο ακριβό και έτσι και στο web hosting, τα φθηνά πακέτα καταλήγουν στο τέλος να έχουνε κάνει μεγαλύτερη ζημιά στην εταιρεία και το image απ’οτι ένα ακριβότερο και σοβαρότερο πακέτο φιλοξενίας.

Τι να προσέξετε όταν επιλέγετε έναν πάροχο φιλοξενίας:

Στην επιλογή του web hosting παρόχου σας θα πρέπει να λάβετε υπόψην αρκετά κριτήρια. Τα βασικότερα είναι:

Τοποθεσία servers

Που έχει η εταιρεία τους σερβερς της; Είναι στην Ελλάδα ή σε κάποιο άλλο datacenter Ευρωπαϊκό; Μήπως είναι εκτός Ευρώπης; Εαν οι σερβερς είναι εκτός Ευρώπης θα αντιμετωπίζετε θέματα ταχύτητας και υψηλού χρόνου απόκρισης. Ειδικά εαν το πελατολόγιό σας είναι εντός Ελλάδος, καλό θα ήταν οι σερβερς να ήταν εντός της Ευρωπαϊκής επικράτειας.

Υποστήριξη

Τι υποστήριξη προσφέρει η εταιρεία; Διαθέτει 24ωρο support team ; Είναι διαθέσιμη η 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη; Σε πόση ώρα απαντάνε στα emails; Σ’αυτά τα ερωτήματα μπορείτε να βρείτε απαντήσεις μέσα από review sites ή από forums όπου οι πελάτες καταθέτουν τις απόψεις τους γύρω από τις εταιρείες που έχουν συνεργαστεί

Προσφερόμενες υπηρεσίες

Τι υπηρεσίες προσφέρει η εταιρεία; Μπορεί να με καλύψει κι αλλού εκτός από το web hosting ; Μπορεί να μου κατοχυρώσει και να διαχειρίζεται τα domain μου;
Καλό θα ήταν μια μόνο εταιρεία και ένας πάροχος να διαχειρίζονται την πλήρη παρουσία σας στο διαδίκτυο. Έτσι μια εταιρεία θα διαχειρίζεται τον λογαριασμό web hosting, τα domains σας,κτλ.

Τιμές

Η τιμή στα πακέτα φιλοξενίας είναι αρκετά προσιτή. Μην πέσετε στην παγίδα του απεριόριστου – π.χ. πακέτα φιλοξενίας με απεριόριστο δίσκο. Αγοράστε τα πακέτα που είναι ακριβώς στις ανάγκες σας.

Προοπτικές

Μπορεί να καλύψει τις μελλοντικές σας προοπτικές ο πάροχος που επιλέξατε; Θα μπορείτε να μεταβείτε σε έναν dedicated server αν οι ανάγκες το ζητήσουν; Μπορεί να σας υποστηρίξει ο πάροχός σας; Αυτά είναι ερωτήματα που θα πρέπει να δείτε και να απαντήσετε, πριν την επιλογή του web hosting συνεργάτη σας.

Read the rest

Νέες κυκλοφορίες από 01/10

Νέες κυκλοφορίες από σήμερα 01/10

Δείτε παρακάτω τις νέες ταινίες που μόλις βγήκαν στις αίθουσες.

Η Διάσωση – The Martian

Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός. Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι.

Έβερεστ

Περιπετειώδες ορειβατικό θρίλερ. Η ιστορία βασίζεται σε μια τραγωδία που συνέβη στη μυθική βουνοκορφή το 1996, όταν δύο διαφορετικές αποστολές επιχείρησαν να ανέβουν στην κορυφή του Έβερεστ, ξεπερνώντας κατά πολύ τα ανθρώπινα όρια. Ένας αγώνας επιβίωσης που αποτυπώνεται με φαντασμαγορικό τρόπο στην οθόνη.

Life

Η αληθινή ιστορία της φιλίας του Τζέιμς Ντιν (Ντέιν ντε Χάαν ) με τον φωτογράφο Ντένις Στοκ (Ρόμπερτ Πάτινσον ). Ο νεαρός φωτογράφος Ντένις Στοκ, ακολουθεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Τζέιμς Ντιν, στην προσπάθεια του να δώσει φρέσκο υλικό στο περιοδικό LIFE

Read the rest
thwalk

The Walk – Βόλτα στο κενό

Ταινία: The Walk – Βόλτα στο κενό

Πληροφορίες:

Το The Walk – Βόλτα στο κενό, είναι μια αληθινή ιστορία ενός ονειροπόλου, του Philippe Petit και μια ομάδα-μπάντα νεοσύλλεκτων οι οποίοι θα προσπαθήσουν μαζί να επιτύχουν το αδύνατο: Ένα παράνομα πέρασμα, στα 411 μέτρα ανάμεσα στους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου κέντρου εμπορίου. Ο Petit και η ομάδα του θα ξεπεράσουν τα τρομακτικά φυσικά εμπόδια και τις προδοσίες και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν και να εκτελέσουν το τρελό τους σχέδιο

Κριτική:

Η γραμμή μεταξύ εντυπωσιασμού και μαγείας, μπορεί να αποφέρει ένα μεγάλο πρόστιμο όμως ο Petit είναι ένας επαγγελματίας στο The Walk. Φέρνει πίσω στη ζωή τους δίδυμους πύργους με ζωηρές λεπτομέρειες – μέχρι και την σκουριά στην οροφή. Αλλά κάνει κάτι περισσότερο, κάτι συγκλονιστικό: Μας μεταφέρει να δούμε τους ουρανοξύστες από τα μάτια ενός ονειροπόλου.
Ο πρωταγωνιστής (Petit Philippe) είναι ένας Γάλλος ονειροπόλος που ζει για να περπατήσει ανάμεσα στους δίδυμους πύργους σε ύψος 411 μέτρων. Έχει έναν μέντορα καθώς και μια ομάδα που τον ακολουθεί και τον ενθαρύνει.
Το πρώτο μισό της ταινίας είναι ιδιαίτερα ευχάριστο και ελκυστικό καθώς δείχνει τα κόλπα του πρωταγωνιστή και την ετοιμασία για τον στόχο του.
Όταν η ταινία φτάνει στους δίδυμους πύργους, το συναίσθημα χτυπάει και πολλοί θα θυμηθούν τα γεγονότα της 11 Σεπτεμβρίου του 2001.
Η κάμερα είναι παντού και ακολουθάει όλες τις σκηνές του πρωταγωνιστή με πολύ καλές λήψεις.
Ο πρωταγωνιστής, μετά την ετοιμασία του θα προσπαθήσει για το μοναδικό επίτευγμα: Να περπατήσει ανάμεσα στους 2 πύργους σε ύψος 411 μέτρων. Υπερβολή; Σίγουρα.
Πρόκειται για μια υπερβατική ακολουθία στην ιστορία του κινηματογράφου η οποία επιτείνεται από την ευδαιμονία ενός άνδρα να εξαπατήσει τον θάνατο και το πένθος για όλους εκείνους που πίστευαν ότι δε θα τα καταφέρει.

Η συνέχεια επί της οθόνης, από την Πέμπτη 08/10/2015

Trailer:

The Walk – Βόλτα στο κενό

Κριτική, άποψη, κυκλοφορία

Read the rest

Γνωρίστε 2 από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

Γνωρίστε 2 από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

Πάνε δεκαετίες από τότε που η πρώτη εμπορική πτήση ανέβηκε στον ουρανό. Από τότε η τεχνολογία των αερομεταφορών έχει πληθώρα αλλαγών – τόσο στα αεροσκάφη, στα εισιτήρια, στα πληρώματα,κτλ.
Καθώς το κόστος δημιουργίας των αεροπορικών εταιρειών είναι τέραστιο, απαιτεί εκατομμύρια ευρώ, ο αριθμός των φορέων τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά χαμηλός. Ωστόσο με την πάροδο των ετών και της τεχνολογίας και την ευκολία στην άντληση κεφαλαίων, οι νέοι επιχειρηματίες άρχισαν την δική τους αερομεταφορική εταιρεία.
Αυτός είναι και ο λόγος που αυξήθηκαν οι επιλογές του κόσμου και ειδικότερα των διεθνών αεροπορικών εισιτηρίων. Όσο αυξάνεται ο ανταγωνισμός, τόσο μειώνεται η τιμή των εισιτηρίων.

Σύντομη ιστορία γύρω από τις αερομεταφορές

Τα αεροπορικά ταξίδια είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να ταξιδέψει κανείς σε πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η έννοια της πτήσης ήρθε πριν από αρκετά χρόνια με ένα αερόστατο ζεστού αέρα το οποίο σχεδιάστηκε από τους αδελφούς Μονγκολφιέ το έτος 1783. Το πρώτο μοντέλο αεροσκάφους έγινε το 1799 από τον Cayley.Ωστόσο το πρώτο αεροπλάνο ελεγχόμενο έγινε το 1903 από τον Wright Brothers.
Παρακάτω θα αναλύσουμε 2 από τους μεγαλύτερους φορείς στις αερομεταφορές, με βάση το σύνολο των εσόδων τους.

American Airlines Group

Η εταιρεία αυτή είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης της AMR Corporation και της US Airways. Χειρίζεται τη λειτουργία περισσοτέρων από 6800 πτήσεις ανά ημέρα και συνδέει 336 προορισμούς σε όλη την υδρόγειο.
Ο όμιλος διαθέτει ένα στόλο από 607 αεροσκάφη.

Lufthansa

Η Lufthansa είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη. Με μέγεθος στόλου τα 280 αεροπλάνα, αυτή η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί πάνω από 200 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Είναι γνωστή για τις κορυφαίες υπηρεσίες, τις σύγχρονες ανέσεις στα ταξίδια καθώς και τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια. Η Lufthansa, πέρα από το δικό της brand name κατέχει επίσης τα γνωστά ονόματα των Austrian Airlines, Germanwings, Swiss International air lines καθώς και την Lufthansa Technik. Αξίζει να σημειωθεί πως η Lufthansa είναι από τα 5 ιδρυτικά μέλη της Star Alliance – έτσι βοηθάει τον ταξιδιώτη να οργανώνει καλύτερα το ταξίδι του για προορισμούς που δεν πετάει απευθείας η Lufthansa.

Η Lufthansa έχει ως βάση τα αεροδρόμια του Μονάχου και της Φρανκφούρτης. Τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στην Κολωνία. Τέλος, η Lufthansa προσφέρει ένα πλήρες πακέτο παρακολούθησης της κατάστασης του εισιτηρίου, της πτήσης, της πύλης αναχώρησης,κ.ο.κ.

Read the rest
antman

Αντ-μαν – Κριτική

Ταινία: Αντ-Μαν

Πληροφορίες:

Το πρόβλημα με το Αντ-Μαν είναι ότι έκαναν μια ταινία…Αντ μαν!

Όχι ότι θα ήταν αδύνατο να γίνει μια διασκεδαστική εκδοχή στην μεγάλη οθόνη ενός συναρπαστικού ήρωα κόμικ, αλλά στην βιβλιοθήκη του σκηνοθέτη ανήκουν ήδη παρεμφερή ταινίες όπως το fantastic four, Hulk,κτλ

Η ταινία κυμαίνεται ανάμεσα σε αστεία κωμωδία, βαριά γραμμένη.
Το κάστινγκ των ηθοποιών είναι συμπαθητικό και εκτελούν τους ρόλους τους πολύ ικανοποιητικά.

Το στόρυ της ταινίας είναι ότι ο Pym ανέπτυξε μια τεχνολογία πριν χρόνια για να καταστεί δυνατό η ανθρωπότητα να συρρικνωθεί στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού – αλλά πάγωσε το έργο καθώς οδήγησε σε μια προσωπική τραγωδία.
Αυτό μέχρι σήμερα που το έργο ξεπαγώνει από εκεί που σταμάτησε. Εαν άντρες και γυναίκες μπορούν να μειωθούν σε μέγεθος, αυτό θα είναι το απόλυτο όπλο στον πόλεμο!

Προφανώς το Αντ-Μαν δεν είναι το πρώτο κόμικ υπερήρωα με ανατριχιαστικές και επρετοειδές(μυρμήγκια) συνδέσεις – υπήρχαν και άλλα κόμικ στο παρελθόν όπως σούπερμαν,κτλ

 Trailer:
Read the rest
sicario

Sicario : Ο Εκτελεστής

Ταινία: Sicario : Ο Εκτελεστής

Πληροφορίες:

Η πράκτορας του FBI Κέιτ Μέισερ, αφού κατάφερε να καταξιωθεί σε ένα ανδροκρατούμενο χώρο, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας. Στρατολογημένη από το μυστηριώδη Ματ Γκρέιβερ, εντάσσεται σε μια ομάδα κατά του κλιμακούμενου πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών. Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάνδρο, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.
 
Κριτικές:
Sicario – Μια καθηλωτική ταινία που ποτέ δεν καταρρέει κάτω από το βάρος της ηθικής
Δεκάδες πτώματα στη γραμμή του τοίχους, ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην Αριζόνα. Ακρωτηριασμένα πτώματα κρέμονται από μια γέφυρα στο Juarez στο Μεξικό.
Πόδια έχουν πετάξει μετά από μια έκρηξη και πράκτορες του FBI δείχνουν τρομερή έκπληξη με ότι βλέπουν. Αυτά είναι μερικά μόνο από τις φωτεινές και χαρούμενες εικόνες που προσφέρονται στη ταινία του Ντενί Βιλνέβ , Sicario.Τα οπτικά εφέ της ταινίας και η αφήγηση είναι κατάμαυρο, με τα αίματα και τα σπλάχνα να ξεχωρίζουν. Κρατούμενοι μέσα από τις φλόγες να ξεπετάγονται.
Το Sicario δεν είναι μια εύκολη ταινία για παρακολούθηση – είναι όμως μια ουσιαστική και καθηλωτική ταινία.

Το σημείο που διαδραματίζεται η ταινία είναι στην Αριζόνα: Ένας πράκτορας FBI βρίσκετια στο στάδιο της επαγγελματικής του εξουθένωσης, όπως η ομάδα αντιμετωπίζει της ανατριχιαστικές και βάναυσες συνέπειες των πολέμων με τα καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό.
Απαγωγές, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κακοποιοί: Δεν γίνεται να υπάρξει τίποτα που να σταματήσει την πλούσια δράση των καρτέλ. Εκείνη την στιγμή όμως, έρχεται ο Ματ (Josh Brolin) και ο συνάδελφός του Alejandro(Benicio Del Toro) οι οποίοι υπόσχονται να σταματήσουν την δράση των καρτέλ και να κόψουν το φίδι από το κεφάλι.

Αυτό που ακολουθεί είναι αρκετές σκληρές εικόνες μεγάλων ανδρών με μεγάλα όπλα – δραματικές υπερβολές όπως το θέτει ο Matt εύστοχα.
Στα σύνορα Μεξικό – ΗΠΑ ξεκινά μια θαυμάσια ανταλλαγή κρατουμένων, ενώ 2 λεπτά αργότερα η ατμόσφαιρα γεμίζει από σφαίρες των κακοποιών.
Η κάθε στιγμή και το κάθε καρέ στην ταινία θυμίζει σκηνικό πολέμου.

Ναρκωτικά,κακοποιοί, γεοπολιτικές υποθέσεις,απαγωγές. Αυτές είναι οι υποθέσεις που αναπαράγονται καθόλη την διάρκεια της ταινίας.

Read the rest

Ταινίες που παίζονται τώρα στα Village Cinemas

Ταινίες που παίζονται την εβδομάδα 28/09 – 04/10

Παίζονται τώρα:

 • Minions
 • SICARIO – Ο Εκτελεστής
 • Ο λαβύρινθος – Πύρινες δοκιμασίες
 • Αντ-Μαν
 • Βατικανό : Απόρρητοι φάκελοι
 • Έρωτας χωρίς δεσμεύσεις
 • Κωδικό όνομα .U.N.C.L.E.
 • Τα μυαλά που κουβαλάς
 • Το χάρισμα
 • Τρελό θηριοτροφείο: Η νέα γενιά
 • Barbie η πριγκίπισσα και η ροκ σταρ
 • Επικίνδυνη αποστολή: Μυστικό έθνος
 • Ο αριστερόχειρας

 

 

Read the rest
mimpossible

Mission Impossible : Μυστικό έθνος

Ταινία: Mission Impossible : Μυστικό έθνος

Πληροφορίες:

Μοναδικές, όπως πάντα, σκηνές δράσης, θεαματικές εκρήξεις, αδρεναλινικά ανθρωποκυνηγητά αέρος (Α400 αεροσκάφος), νερού (υποβρύχιες εγκαταστάσεις) κι εδάφους (καταδιώξεις στους δρόμους του Λονδίνου και του Μαρόκο) και ένας Ίθαν Χαντ σε μία νέα αποστολή, την πιο επικίνδυνη μέχρι σήμερα, που τον θέλει να προσπαθεί να διαλύσει το Συνδικάτο, μία σκιώδη αντί-IMF οργάνωση άριστα εκπαιδευμένων πρακτόρων, που αποκαλύπτεται ότι δρα ενάντια στα μυστικά σχέδια της αμερικανικής Κυβέρνησης, ώστε να επικρατήσει μια νέα τάξη πραγμάτων. Στο πλευρό του Ίθαν Χαντ και της ομάδας του θα βρεθεί και μια αποκηρυγμένη Βρετανίδα πράκτορας, ο ρόλος της οποίας συνιστά άλλο ένα μυστήριο. Στόχος του Ίθαν Χαντ όπως πάντα, να προστατέψει τους φίλους του και να κάνει το αδύνατο… δυνατό, όσο επικίνδυνο κι αν είναι!
 
Κριτικές:
Η συνέχεια των ταινιών Mission Impossible, βρίσκει τον τίτλο “Μυστικό Έθνος” να κινείτε σ’αυτα που μας είχανε συνηθίσει από τις προηγούμενες ταινίες.
Ένας ασυνήθιστα ήπιος κακοποιός και μια επικάλυψη πλούσιας δράσης. Ο Ethan Hunt ακολουθεί τον Tom Cruise σ’αυτη τη νέα ταινία και προσπαθεί να τα βάλει με μια τρομοκρατική οργάνωση απατεώνων, γνωστή ως το Συνδικάτο, με τη συνέχιση των προσπαθειών του Χαντ να βοηθήσει και να παρεμποδίζεται από την Rebecca Ferguson.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νέος τίτλος του mission impossible έχει ένα συναρπαστικό ξεκίνημα με τα πλάνα από το εξωτερικό του αεροπλάνου.
Η ταινία όμως απο ‘κει και πέρα παίρνει μια κατιούσα μορφή και απογοητεύει χωρίς συναρπαστικό χαρακτήρα και με απουσία τρισδιάστατων χαρακτήρων.
Η έλλειψη ορμής φθάνει σε μια κορυφή – ασυνήθιστα κουραστική και έτσι η ταινία καταλήγει σε ένα απογοητευτικό τέλος.
Trailer:
Read the rest
diasosh

The Martian : Η διάσωση

Μικρές πληροφορίες:
Σκηνοθεσία: ΡΙΝΤΛΕΪ ΣΚΟΤ
Σενάριο: ΝΤΡΙΟΥ ΓΚΟΝΤΑΡΝΤ & ΑΝΤΥ ΓΟΥΕΪΡ
Ηθοποιοί: ΜΑΤ ΝΤΕΙΜΟΝ, ΤΖΕΦ ΝΤΑΝΙΕΛΣ, ΜΑΙΚΛ ΠΕΝΙΑ, ΚΕΙΤ ΜΑΡΑ, ΚΡΙΣΤΕΝ ΓΟΥΙΓΚ, ΡΙΝΤΛΕΪ ΣΚΟΤ, ΤΖΕΣΙΚΑ ΤΣΑΣΤΕΪΝ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΓΚΛΟΒΕΡ, ΤΣΙΟΥΕΤΕΛ ΕΤΖΙΟΦΟΡ
Διάρκεια: 141 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015
Χρονολογία παραγωγής: 2015
Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Περίληψη ταινίας:

Κατά τη διάρκεια μιας επανδρωμένης αποστολής στον Άρη, ο αστροναύτης Μαρκ Γουάτνι (Ματ Ντέιμον) θεωρείται νεκρός μετά από μια σφοδρή καταιγίδα και εγκαταλείπεται από το υπόλοιπο πλήρωμα. Αλλά ο Γουάτνι είναι ακόμη ζωντανός και ξαφνικά βρίσκεται μόνος σε έναν αφιλόξενο πλανήτη. Έχοντας ελάχιστες προμήθειες, πρέπει να επιστρατεύσει την εφευρετικότητα, την ευφυΐα και το κουράγιο του για να επιβιώσει και να βρει έναν τρόπο να ειδοποιήσει τη Γη ότι είναι ζωντανός. Εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά, η NASA και μία ομάδα διεθνών επιστημόνων δουλεύουν ακούραστα για να φέρουν πίσω τον «Αρειανό», ενώ ταυτόχρονα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος σχεδιάζουν μία τολμηρή, αν όχι αδύνατη, επιχείρηση διάσωσης. Καθώς αυτές οι ιστορίες γενναιότητας εξελίσσονται, ο κόσμος ενώνεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια επιστροφής του Γουάτνι.

Κριτική:

Το The Martian δεν είναι μια μεγάλη ταινία αλλά τουλάχιστον δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ζωή στη σκηνοθετική ζωή του Ridley Scott. Ο Άγγλος σκηνοθέτης είναι εβδομήντα επτά ετών και στη δύση της καριέρας του. Μερικές από τις ταινιές που έχει κάνει πρόσφατα ήταν παραφουσκωμένες, γεμάτες προσμονή και τελικά ήταν απογοητευτικές παρά τα εντυπωσιακά έξοδα σε διαφήμιση και μάρκετινγκ. Επιστρέφει στο διάστημα και στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας(έχει δημιουργήσει και τα Alien & Blade Runner).
Το The Martian έχει κάποια από τα στοιχεία των προηγούμενων ταινιών(προειδοποίηση για το μέλλον, τεχνολογία,κτλ) αλλά είναι πιο ελπιδοφόρα ταινία.

Προσαρμοσμένος από τον σεναριογράφο Drew Goddard και το βιβλίο του Andy Weir η ταινία επικεντρώνεται στον Mark Watney(που τον ενσαρκώνει ο Matt Damon) ο οποίος είναι ένας βιολόγος και αστροναύτης και σε μια αποστολή στην Άρη, μένει πίσω από το πλήρωμά του καθώς πιστεύεται ότι έχει πεθάνει. Ο Μαρκ χρησιμοποιεί ό,τι πόρους μπορεί να βρεί και ως βιολόγος προσπαθεί να επιβιώσει στον κόκκινο πλανήτη μέχρι να μπορέσει να στείλει σήμα στην γη. Χρησιμοποιεί τα κόπρανά του για παράδειγμα ως λίπασμα ώστε να αναπτυχθούν μικροσκοπικά φυτά και κατά συνέπεια πατάτες τις οποίες μετά θα μπορέσει να φάει και να τραφεί. Η ταινία επικεντρώνεται στην επινοητικότητα του πρωταγωνιστή παρά στην ρεαλιστικότητα. Επίσης, δεν έχει μεγάλα πεδία δράσης και έτσι δε μπορεί να μπει σε σύγκριση με το interstellar – μια ταινία που πολλοί την συγκρίνουν.

Στο The Martian, ο Mark Watney βγάζει ένα σκηνικό “τρόμου” καθώς είναι ο μόνος άνθρωπος πάνω σε έναν πλανήτη. Αφηγείται όλη την ιστορία του και την καθημερινότητά του σε μια φωτογραφική μηχανή.
Ο Matt Damon είναι πολύ χαρισματικός, αστείος και αγαπητός στον πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά μια σκιά της σοβαρότητας που λείπει από την απόδοσή του.

Ο πρωταγωνιστής δεν είναι εντελώς μόνος σε όλη την ταινία καθώς υπάρχουν σκηνές από την γη, το υπόλοιπο πλήρωμα, κτλ.. Επίσης, βλέπουμε μια NASA να είναι απρόθυμη να ενημερώσει το πλήρωμα ότι ο Μαρκ εξακολουθεί να είναι ζωντανός και να κάνουν μια επιχείρηση διάσωσης, γιατί αυτό θα αποκαλύψει την απροσεξία και τον όχι καλό σχεδιασμό της επιχείρησης.

Ως ταινία και ειδικά ως 3D ταινία, το The Martian είναι μια εντυπωσιακή δουλειά. Έχει γενικά υψηλές τιμές παραγωγής – η οποιά αναμένεται σ’αυτό το επιπέδο- αλλά το πιο εκπληκτικό είναι ο τρόπος των 3d εφέ μέσα στην ταινία, όπως όταν ο Μαρκ κάθεται μόνος στις ατελείωτες πεδιάδες του πλανήτη, το διαστημικό σκάφος, κ.ο.κ..

Το φινάλε είναι εντυπωσιακό με μεγάλη ένταση και δεξιοτεχνία από τον έμπειρο σκηνοθέτη.

Κριτική #2

Την Δευτέρα η NASA αποκάλυψε ότι βρήκε νερό στον Άρη – μια μεγάλη και σπουδαία αποκάλυψη προς τον κόσμο. Τώρα, η ταινία The Martian – Η Διάσωση έρχεται στο κατάλληλο timing για να κάνει την καλύτερη “διαφήμιση” της NASA!

Σε αντίθετες παλαιότερες ταινίες που το διάστημα φαίνεται ως μια τρομακτική εμπειρία και δοκιμασία, το The Martian παρουσιάζει τον Άρη πιο φιλόξενο και ικανό για ύπαρξη και βιωσιμότητα ζωής – με τις κατάλληλες ενέργειες.

Στην ταινία υπάρχει ένας κεντρικός ήρωας, βοτανολόγος, αστροναύτης της NASA. Ο ήρωας μένει πίσω στον πλανήτη μόνος, όταν κατά τη διάρκεια αποστολής χτυπιέται από ένα αντικείμενο μέσα σε μια ξαφνική καταιγίδα. Το υπόλοιπο πλήρωμα τον θεωρεί νεκρό και εγκαταλείπει άρων άρων τον Άρη για να σωθεί. Ο ήρωας όμως είναι ζωντανός..

Έτσι ξεκινάει μια απίστευτη ιστορία αυτοεπιβίωσης. Χρησιμοποιεί όλες τις γνώσεις του και χωρίς να χάσει καθόλου την αισιοδοξία του ξεκινάει το μακρύ ταξίδι της επιβίωσης. Καλλιεργεί πατάτες(!) και φτιάχνει όλες τις συνθήκες εκείνες που θα τον εξασφάλιζαν τροφή μέχρι την επόμενη αποστολή της NASA στον Άρη, μετά από 4 χρόνια. Ταυτόχρονα σκέφτεται πως θα επικοινωνήσει με τον έξω κόσμο και συγκεκριμένα με τα κεντρικά της NASA ώστε να ξεκινήσει μια αποστολή διάσωσης.

Η ταινία είναι πολύ ευχάριστη, καλοσκηνοθετημένη και με πολύ ωραίες σκηνές και διαλόγους. Αν και μεγάλη(2 ώρες) βλέπεται εύκολα.

The Martian : Η Διάσωση

 

Trailer:

Read the rest
everest

Everest : Η ταινία – κριτική

Ταινία: Everest

Πληροφορίες:

Δραματοποιημένο ντοκυμαντέρ γύρω από μια αποστολή στο Έβερεστ.

Κριτικές:

Σεναριογράφοι William Nicholson και ο Simon Beaufoy δραματοποιούν ένα δύσμοιρο 1996 αποστολή αναρρίχηση στο όρος Έβερεστ (προηγουμένως εξιστορείται στο βιβλίο πεζός λόγος Jon Krakauer είναι στον αέρα), στην οποία δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν μια απροσδόκητα σοβαρή χιονοθύελλα και οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους. Το πρώτο εξάμηνο εξιστορεί την προσεκτική προετοιμασία των ορειβατών για την ανάβαση, το μετρούμενο σύνολο δράμα που δείχνει πώς αγνώστους μπορεί να έρθει να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο με τις ζωές τους. Για όλο το φυσικό θέαμα, οι χαρακτήρες είναι αυτό που κατέχει κανείς την προσοχή του, και το μεγάλο, θέση καστ περιλαμβάνει Josh Brolin, Τζέικ Τζίλενχαλ, Jason Clarke, Emily Watson, ο John Hawkes, και Κίρα Νάιτλι. Αίσθηση της ταινίας της δυναμικής της ομάδας, τελειοποιημένα αγωνία, και η προσοχή στη λεπτομέρεια τεχνική μου θύμισε πτήσης Robert Aldrich του Φοίνικα. Baltassar Kormákur (λαθρεμπόριο) κατευθύνεται.

Κριτική νο2

Το 1997, το βιβλίο του Jon Krakauer του στον αέρα έγινε εθνικό best-seller. Θα αφηγείται την ιστορία μιας εκστρατείας πεζοπορία μέχρι Mt. Everest που κατέληξε σε καταστροφή μετά από μια καταιγίδα απατεώνων. Έβερεστ, η νέα ταινία του σκηνοθέτη Baltasar Kormakur (2 Guns), δεν βασίζεται σε αυτό το βιβλίο, αλλά είναι εμπνευσμένη από την ίδια ιστορία. Αυτή η τραγωδία της πραγματικής ζωής είναι το απόλυτο “άνθρωπος εναντίον της φύσης” ιστορία, αναδεικνύοντας την ανθρώπινη αδυναμία στο πρόσωπο του προκαλεί δέος της Μητέρας Φύσης – και συχνά τρομακτική – αντοχή. Η ταινία έχει αδυναμίες της, αλλά παίρνει την ιδέα της μικρότητα του ανθρώπου είναι καμία αντιστοιχία για πιο αφιλόξενα τάσεις της φύσης απόλυτο δίκιο.

Jason Clarke παίζει Rob Hall, ο διευθυντής μιας εταιρείας ξεναγός που παίρνει πεζοπόρους και (το πιο σημαντικό) στο Όρος Έβερεστ. Φιλά έγκυος γυναίκα Jan (Keira Knightley) αντίο και αποκεφαλισμένοι για την τελευταία εκδρομή του. Μεταξύ των πεζοπόρους που φέρνει στο βουνό αποτελούν δυστυχώς παντρεμένος Τεξανός (Josh Brolin), ένας άντρας ο οποίος έχασε τη σύνοδο κορυφής στο παρελθόν (John Hawkes), και, φυσικά, δημοσιογράφο Jon Krakauer (Michael Kelly). Όταν η διαδρομή μέχρι το Everest αποδεικνύει πολυσύχναστες, Rob προσφέρει να συνεργαστούν με έναν ανταγωνιστή, Σκοτ ​​Φίσερ (Τζέικ Τζίλενχαλ), για να κρατήσει τα πράγματα κινούνται. Καταστροφή απεργίες όταν ένα τέρας, βίαιη καταιγίδα χτυπά ελαφρά από το πουθενά, αφήνοντας τους πεζοπόρους Snowblind, κατεψυγμένα, και λανθάνον. Ενώ απεγνωσμένα αγώνα για να επιβιώσουν, η ομάδα στην κατασκήνωση βάσης (συμπεριλαμβανομένης της Emily Watson και ο Sam Worthington) επιχειρεί να ξεκινήσει μια αποστολή διάσωσης.

Ο κόσμος μπορεί να χωριστεί σε δύο τύπους ανθρώπων: αυτοί που θα αναβαθμίσουν απολύτως ένα βουνό το μέγεθος του Mt. Έβερεστ, και εκείνοι που θα σκεφτόταν, «Τι είσαι εσύ, τρελός;” Αν ανήκετε στη δεύτερη στρατόπεδο, Everest θα σας αφήσει πεπεισμένοι ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή. Η ταινία chillingly (λογοπαίγνιο δεν προορίζονται) μεταφέρει τη φρίκη του τι συνέβη στα μέλη της συγκεκριμένης αποστολής. Χιονοτύφλωση, κρυοπαγήματα, και οι κίνδυνοι της πτώσης που απεικονίζονται στην οδυνηρή λεπτομέρεια. Όλα χρησιμεύει για να υπογραμμίσει πόσο τιμωρία για το ανθρώπινο σώμα ορειβασία είναι. Πριν ορίζονται, Rob ενημερώνει τους πεζοπόρους του ότι “θα πρέπει να πεθαίνουν κυριολεκτικά” το υψηλότερο μέχρι να πάνε. Μπορούμε να δούμε πόσο αυτό ισχύει, ακόμη και πριν από την καταιγίδα χτυπά.

Η πραγματικά αξιόλογη και αποτελεσματική πράγμα για το Everest είναι ότι, σε οπτικό επίπεδο, είναι καλά πειστικά. Δεν υπάρχει μια μοναδική στιγμή εδώ που μοιάζει σαν να ήταν υπολογιστής που δημιουργείται ή πυροβόλησε ενάντια σε πράσινη οθόνη. Κάθε βολή φαίνεται πραγματικό. Η ομάδα οπτικά εφέ έχει κάνει μια θαυμάσια δουλειά της κρύβει τις ραφές γνωρίζουμε ότι υπάρχουν. Θα ορκιστούν ότι πραγματικά πήραν τους ηθοποιούς μέχρι Mt. Έβερεστ. Επιδέξια χρήση των 3D προσθέτει στις επιπτώσεις. Δεν υπάρχουν πολλά εδώ που πετά έξω από την οθόνη σε σας. Αντ ‘αυτού, 3D χρησιμοποιείται για να ενισχύσει το διάστημα μεταξύ πεζοπόρους, ή για να τονίσει πόσο ψηλά είναι, ή για να τονίσει πόσο πολύ μικρή εμφανίζονται κατά μεγάλες εκτάσεις του βουνού και του ουρανού. Everest είναι μια θαυμάσια εμπειρία σε αυτό το θέμα. Όταν η καταιγίδα χτυπά, τα αποτελέσματα και 3D μεγεθύνει τη φρίκη του τι συμβαίνει σε αυτά τα άτομα, έτσι ώστε να μπορείτε να καταλάβετε πόσο ανήμπορος είναι, χιλιάδες πόδια στον αέρα χωρίς ένα εύκολα διαθέσιμο για να βοηθήσει. Κάτι αδιανόητο γίνεται ξαφνικά πολύ να φανταστεί κανείς, και δεν είναι τίποτα λιγότερο από στοιχειώνει.
Παίρνει λίγο χρόνο για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, όμως. Η πρώτη ώρα του Έβερεστ είναι συσσώρευση, όπως οι πεζοπόροι εγκλιματιστούν τα σώματά τους με το υψόμετρο και την κλίμακα των “ευκολότερη” τμήματα του βουνού. (Εύκολη, στην προκειμένη περίπτωση, που σημαίνει με τα πόδια κατά μήκος crevasses πάγο σε μια σκάλα.) Κατά καιρούς, η ταινία σέρνει λίγο στο πρώτο μισό του, για το λόγο αυτό. Οι θεατές εξοικειωμένοι με την πεζοπορία μπορεί να προσκολλώνται σε όλες τις τεχνικές εξηγήσεις και σκηνές από την προετοιμασία? άλλοι μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο ανήσυχος. Η ανάπτυξη των χαρακτήρων δεν είναι απολύτως ικανοποιητική, είτε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι να ακολουθήσουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς να συμπυκνωθούν σε μία απλή ποιότητα ή καθοριστικό χαρακτηριστικό. Κανένας από αυτούς δεν είναι αυτό που θα μπορούσε εύλογα να χαρακτηριστεί πλήρως αναπτυχθεί. Everest είναι σίγουρα περισσότερα για την κατάσταση από ό, τι έχει να κάνει με τους ανθρώπους υπομένοντας αυτή την κατάσταση.

Παρά αυτές τις ατέλειες, υπάρχει αρκετός εδώ για να απορροφώ περίεργοι θεατές. Έχει λάβει μεγάλη προσοχή για να μεταφέρω τη σκληρή πραγματικότητα του τι συνέβη σε αυτό το βουνό. Everest ποτέ δεν αισθάνεται σαν να είναι απομίμηση. Αυτή είναι μια τεταμένη, τρομακτική αναπαράσταση ενός γεγονότος που στοίχισε πολλές ζωές με έναν τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορεί καν να καταλάβω. Μέχρι τώρα, τουλάχιστον. Everest σας βάζει επάνω εκεί με τους πεζοπόρους. Όταν είναι πάνω, είστε ανακουφισμένος για να βρείτε τον εαυτό σας απλά κάθεται σε ένα κάθισμα θέατρο.

Read the rest